Opleiding en subsidie

SOOB richt zich op opleiding en ontwikkeling van werknemers en werkgevers in de sector Transport en Logistiek en het verlenen van subsidie op scholing. Als SOOB-contribuant draagt u bij aan instroom van BBL-jongeren, instroom van chauffeurs via door- en zij-instroom, scholing voor werkenden en innovatie. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek verzorgt de uitvoering van deze activiteiten.


Wat doen SOOB en Sectorinstituut Transport en Logistiek voor u en sector?

Verplichte nascholing (code 95)

Om werkgevers te ontzorgen, is er Code 95 Check. Code 95 check informeert, adviseert en signaleert. Werkgevers krijgen inzicht in de nascholing van hun chauffeurs. Dat helpt om te zorgen dat chauffeurs op tijd code 95 op het rijbewijs hebben. Meer informatie en registreren? www.code95check.nl.  

SOOB Subsidiepunt

Wilt u medewerkers opleiden, dan kunt u via SOOB Subsidiepunt subsidie aanvragen als financiĆ«le ondersteuning in de opleidingskosten. SOOB verstrekt subsidie voor een groot aantal branchekwalificerende opleidingen, opleidingen voor de verplichte nascholing en opleidingen om medewerkers op te leiden als vrachtautochauffeur. Meer weten? Kijk dan op www.soobsubsidiepunt.nl

Gecertificeerde opleiders

Er is een certificeringsregeling voor (bedrijfs) opleiders in transport & logistiek ontwikkeld. Deze regeling is bestemd voor opleiders die via SOOB Subsidiepunt opleidingen willen aanbieden aan bedrijven. Het doel van de certificeringsregeling is de kwaliteit van het opleidingsaanbod, dat door SOOB gesubsidieerd wordt, te borgen en transparant te maken. Meer weten? Kijk dan op www.stlwerkt.nl/opleiders.

Gecertificeerde exameninstellingen

Voor alle branchekwalificerende opleidingen die worden afgesloten met een officieel en onafhankelijk examen, geldt dat dit examen wordt afgenomen door een goedgekeurde exameninstellingen. Meer informatie over deze regeling en de gegevens van deze exameninstellingen zijn te vinden op www.soobsubsidiepunt.nl.


 

Copyright SOOB | Contact | Privacy